Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ρωσία και Συρία σταμάτησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε σήμερα ότι η ρωσική και η συριακή Πολεμική Αεροπορία στάματησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενόψει της "ανθρωπιστικής εκεχειρίας" που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου.
«Σήμερα από τις 10:00 το πρωί σταμάτησαν οι επιδρομές της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας», δήλωσε ο Σόιγκου, εξηγώντας ότι η διακοπή των βομβαρδισμών είναι «απαραίτητη για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας», η οποία έχει ως στόχο να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν το Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από την τηλεόραση, «αυτό θα επιτρέψει την έξοδο με ασφάλεια μέσω έξι ανθρωπιστικών διαδρόμων των αμάχων και την απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματιών από το ανατολικό Χαλέπι».

«Μόλις ξεκινήσει η ανθρωπιστική εκεχειρία, τα συριακά στρατεύματα θα απομακρυνθούν σε μια επαρκή απόσταση ώστε οι μαχητές να μπορέσουν να εγκαταλείψουν το Χαλέπι με τα όπλα τους» μέσω δύο ειδικών διαδρόμων, συνέχισε ο Ρώσος υπουργός.

«Ζητάμε από τις κυβερνήσεις των χωρών που ασκούν επιρροή στις ένοπλες ομάδες που δρουν στο ανατολικό Χαλέπι να πείσουν τους επικεφαλής τους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να εγκαταλείψουν την πόλη», τόνισε ο Σόιγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin