Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Στο μικροσκόπιο οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ρωσικού στόλου

Οι Υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, θα εξετάσουν αύριο το μέλλον της επιχείρησης της Συμμαχίας στο Αιγαίο σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των διακινητών προσφύγων και μεταναστών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ δήλωσε ότι αύριο αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια νέα επιχείρηση στη Μεσόγειο η οποία θα έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής επιχείρησης, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κύριος Στόλντεμπεργκ εξέφρασε παράλληλα ανησυχία για τη στάση της Ρωσίας στην κρίση στη Συρία, καλώντας τη Μόσχα να τερματίσει τους βομβαρδισμούς αμάχων στο Χαλέπι και να εφαρμόσει την εκεχειρία.

Πρόσθεσε ακόμα πως το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ρωσικού στόλου.

Αναφερόμενος στον τριπλασιασμό των στρατιωτικών δαπανών στη Ρωσία, είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί ένα νέο ψυχρό πόλεμο αλλά εργάζεται για μιά σχέση συνεργασίας.

Ο κύριος Στόλντεμπεργκ ανακοίνωσε ακόμα την πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης των αεροσκαφών επιτήρησης του ΝΑΤΟ, για τη στήριξη της συμμαχίας κατά του ISIS, προσθέτοντας πως στο επόμενο διάστημα, ο αριθμός των πτήσεων θα αυξηθεί.
[riknews.com.cy]
25/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin