Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Επαναπροσέγγιση μετά την ψυχρότητα στις σχέσεις Τουρκίας- ΕΕ

Ένα σημαντικό βήμα στην επαναπροσέγγιση της ΕΕ με την Τουρκία μετά την «ψυχρότητα» που επικράτησε στις σχέσεις των δύο πλευρών ως συνέπεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος, έγινε νωρίτερα σήμερα στο περιθώριο της συνάντησης των G20 στο Hangzhou της Κίνας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνερ και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχαν συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν και οι δύο πλευρές «συμφώνησαν να αποφύγουν τη ρήξη των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας».

Ευρωπαϊκή πηγή που ήταν στο Hangzhou σημείωσε ότι «η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα» και πως «υπάρχει κοινή θέληση να μην υπάρξει ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών». Τουρκία και ΕΕ συμφώνησαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή «να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους για το προσφυγικό» και πως αυτός ήταν ο βασικός σκοπός της συζήτησης.

Επιπλέον Ερντογάν, Τουσκ και Γιούνκερ συζήτησαν και όλο το υπόλοιπο πλαίσιο των ευρώ - τουρκικών σχέσεων και παρέπεμψαν στους τεχνοκράτες των δύο πλευρών τη διευθέτηση των περαιτέρω.
ΚΥΠΕ
5/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin