Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Βερολίνο: Μη δεσμευτική η απόφαση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων τόνισε και πάλι σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δεν υποχωρεί στις πιέσεις της Αγκυρας.

Το Βερολίνο απάντησε έτσι σε σημερινό δημοσίευμα του Spiegel online, σύμφωνα με το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ετοιμαζόταν να λάβει αποστάσεις από την απόφαση της Μπούντεσταγκ, εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και με στόχο την άμβλυνση της έντασης με την Αγκυρα για το θέμα της αρμενικής γενοκτονίας.

«Υπάρχουν εσφαλμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση θέλει να λάβει αποστάσεις από την απόφαση της Μπούντεσταγκ, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να ειπωθεί ότι η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει αποστάσεις από την απόφαση για την αρμενική γενοκτονία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η απόφαση που ψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη γερμανική Βουλή εκφράζει μία θέση για ένα πολιτικό ζήτημα, η οποία δεν είναι νομικά δεσμευτική», επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin