Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Σε σοκ η οικονομία παρά τις θετικές κυβερνητικές εξαγγελίες

Στα εσωτερικά θέματα, που δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα, παραμένει προσηλωμένη η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να περάσει όσο το δυνατόν… αναίμακτα το καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την καλλιέργεια ενός προφίλ περισσότερο φιλικού με τους πολίτες, έπειτα από τον νέο εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική, αλλά και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος αναμένεται ως συνήθως καυτός, αφού τότε θα αναγκαστεί να ξαναέρθει αντιμέτωπος με το κρίσιμο ζήτημα της οικονομίας.

Τότε, αναμένεται να συνεχιστούν ξανά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κακή εξέλιξη αποτελεί η σοβαρή πτώση στο λιανεμπόριο τον Μάιο.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν το σοκ στο οποίο βρίσκεται η οικονομία.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Μάιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015, σημείωσε μείωση κατά 8,0% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2016 σημείωσε μείωση κατά 5,3%.

Όπως επισημαίνεται, η μείωση αυτή αναμένεται να επηρεάσει και τη συνολικότερη εικόνα του ελληνικού ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο, καθώς η πορεία του ανακοινώνεται μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.
 elzoni.gr
1/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin