Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ρωσία και Τουρκία άρχισαν συνομιλίες για την κατασκευή δύο διακλαδώσεων του αγωγού «Τurkish stream»

Η Ρωσία και η Τουρκία άρχισαν συνομιλίες για την κατασκευή δύο διακλαδώσεων του αγωγού «Τurkish stream», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.

«Η Τουρκία επιθυμεί το φυσικό αέριο να φθάνει απευθείας στη χώρα, παρακάμπτοντας άλλες ενδιάμεσες χώρες και στο πλαίσιο αυτό ο αγωγός Τurkish stream προβλέπει μια ακόμη διακλάδωση που θα αφορά τους Τούρκους καταναλωτές. Μέσω αυτής της διακλάδωσης θα μεταφέρονται 15,75 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Αυτή τη στιγμή οι συνομιλίες μας αφορούν γενικά τις δύο διακλαδώσεις. Η δεύτερη διακλάδωση, η οποία προορίζεται για τους Ευρωπαίους καταναλωτές και συγκεκριμένα τους καταναλωτές των χωρών της νοτιοδυτικής Ευρώπης, ενδεχομένως να διασχίσει υποθαλάσσια τη Μαύρη Θάλασσα, και να επεκταθεί στην Τουρκία», δήλωσε ο Νόβακ.

Η Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2014 παραιτήθηκε από την κατασκευή του αγωγού South Stream επιλέγοντας τον αγωγό Turkish Stream, ο οποίος προϋποθέτει την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου και τη διέλευση του μέσω του βυθού της Μαύρης Θάλασσας, ωστόσο η σχετική διακρατική συμφωνία δεν είχε υπογραφεί. Το έργο αυτό είχε «παγώσει» όταν οι σχέσεις Μόσχας —Άγκυρας επιδεινώθηκαν τον Νοέμβριο του 2015.

Η επανεξέταση του έργου συζητήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψής που πραγματοποίησε στις αρχές της εβδομάδας. τουρκική κυβερνητική αντιπροσωπεία στη Μόσχα. Όπως μεταδόθηκε, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζαιμπεκτσί συμφώνησαν να συστήσουν ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream.
  [greece-russia2016.gr]
29/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin