Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Steinmeier: Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφερθούν στη Γερμανία οι εσωτερικές τουρκικές εντάσεις

Σαφέστατο μήνυμα προς την Άγκυρα ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να επιτρέψει να μεταφερθούν επί γερμανικού εδάφους οι εσωτερικές εντάσεις στην Τουρκία, στέλνει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα, ο κύριος Στάινμαϊερ τόνισε ότι δεν γίνεται να εκφοβίζονται όσοι διατηρούν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις από εκείνες της τουρκικής κυβέρνησης.

Αύριο, διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας συγκέντρωση υποστηρικτών του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που υπολογίζεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες Τούρκων. Στη συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να παραστούν και μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.

Επί ποδός θα βρίσκονται πέραν των δύο χιλιάδων αστυνομικών, δεδομένου ότι την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένες και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών οργανώσεων και νεολαιών γερμανικών κομμάτων.

Πολιτικοί από διάφορους πολιτικούς χώρους τ ης Γερμανίας συστήνουν αυτοσυγκράτηση.
Εκτιμάται ότι στη Γερμανία διαμένουν περίπου πέντε εκατομμύρια Τούρκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin