Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Αγνοούμενοι - ΥΠΕΞ Κύπρου: Η τουρκική κυβέρνηση να συνεργαστεί

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Τουρκική Κυβέρνηση να συνεργαστεί επιτέλους για την επίλυση του προβλήματος των αγνοουμένων, περιλαμβανομένης της παροχής στη ΔΕΑ όλων των πληροφοριών και στοιχείων που υπάρχουν στα τουρκικά στρατιωτικά αρχεία.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο για το ζήτημα των αγνοουμένων του 1974, σημειώνει ότι παρόμοιας φύσης ειδήσεις προκάλεσαν στο παρελθόν άδικη και αχρείαστη αναστάτωση σε συγγενείς αγνοουμένων, αφού αποδείχθηκαν αβάσιμοι.

Διευκρινίζει ότι οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας εξετάζουν και διερευνούν πάντα με τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν κατά καιρούς, περιλαμβανομένης της πρόσφατης περίπτωσης των πληροφοριών στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Πάγια θέση μας, επισημαίνει, «είναι ότι η Τουρκία έχει ουσιαστικό ρόλο και ευθύνη να συνεισφέρει στις προσπάθειες επίλυσης του ανθρωπιστικού ζητήματος των αγνοουμένων. Καλούμε την Τουρκική Κυβέρνηση να συνεργαστεί επιτέλους για την επίλυση του προβλήματος, περιλαμβανομένης της παροχής στη ΔΕΑ όλων των πληροφοριών και στοιχείων που υπάρχουν στα τουρκικά στρατιωτικά αρχεία».
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin