Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Κυπριακό: Εδαφικό και εγγυήσεις

Μία αρχική συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα έχουν σήμερα ο Κύπριος προέδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε τη συνάντηση η οποία είναι η τελευταία πριν από την θερινή ανάπαυλα των διαπραγματεύσεων ως «την αρχή μιας δύσκολης συζήτησης» από την οποία «ευελπιστούμε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».


  • Η συζήτηση θα γίνει στην σκιά των δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι «οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ων ουκ άνευ, αυτό να το γνωρίζουν όλοι».

Επίσης, έκανε σαφές πως για την Αγκυρα το θέμα των εγγυήσεων είναι «κόκκινη γραμμή». Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποστηρίζει πως θα πρέπει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων να συζητηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο να υπάρξει σύγκλιση σε αυτό, πριν από μια πολυμερή διάσκεψη.

Την περασμένη βδομάδα, σε σύσκεψη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ των υπουργών, Νίκου Κοτζιά και Ιωάννη Κασουλίδη, μελετήθηκε έγγραφο του πρώτου, στο οποίο τεκμηριώνονται οι θέσεις Λευκωσίας - Αθηνών για κατάργηση των εγγυήσεων.
 elzoni.gr
29/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin