Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Στα κατεχόμενα ο νέος Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ

Συνοδευόμενος από τους αρμόδιους για την Κύπρο ή για κυπριακά θέματα κυβερνητικούς αξιωματούχους έφτασε παράνομα στις 10.30 στα κατεχόμενα με ιδιωτικό αεροσκάφος ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στην αντιπροσωπεία που ήρθε για την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Πρωθυπουργού σε “χώρα” του εξωτερικού που θα είναι ολιγόωρη, μετέχουν ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για την Κύπρο, Τουγρούλ Τουρκές, ο Υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Ερογλου που χειρίζεται το θέμα του νερού και ο Υπουργός Δημοσιονομικών, Νατζί Αγμπάλ που χειρίζεται τα θέματα του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου.

Ο κ. Γιλντιρίμ αναμένετο να ακολουθήσει το “πρωτόκολλο” και να καταθέσει στεφάνια στους τάφους των Φαζίλ Κιουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς, ακολούθως να επισκεφθεί το "μνημείο ηρώων" στο Μπογάζι και το μεσημέρι στις 13.20 να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις 15.00 οι κ. Ακιντζί και Γιλντιρίμ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Αμέσως μετά ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την λεγόμενη “πρόεδρο της βουλής”, Σιμπέλ Σιμπέρ.

Η συνάντηση με τον λεγόμενο “πρωθυπουργό” Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν είναι προγραμματισμένη για τις 16.00. Θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Ο κ. Γιλντιρίμ και η αντιπροσωπεία του θα αναχωρήσουν από τα κατεχόμενα στις 17.20.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin