Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ένταση εξακολουθεί να επικρατεί ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία, με φόντο την κρίση στη Συρία.

Χθες, η Ρωσία απαίτησε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το βόρειο Ιράκ, διά στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Πρόκειται για εντελώς απαράδεκτη στάση», ανέφερε ο κ. Λαβρόφ, σχετικά με την παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο έδαφος του Ιρακινού Κουρδιστάν, αυτόνομης οντότητας εντός Ιράκ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ζήτησε ακόμη από τους δυτικούς εταίρους της Ρωσίας να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις κινήσεις της Άγκυρας.

Παράλληλα, η Μόσχα κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι εφαρμόζει «σενάρια» κληρονομημένα από τον Ψυχρό Πόλεμο, αφού η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ατλαντικής Συμμαχίας κάλεσε τη Δευτέρα τους συμμάχους να είναι έτοιμοι να απαντήσουν στην «εν δυνάμει απειλή» που προέρχεται από τη Μόσχα.

«Η Συμμαχία περνάει σε σενάρια ασφαλείας που ανήκουν στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και μας καλεί ουσιαστικά να επιστρέψουμε στο παρελθόν», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Γκρούτσκο, σε συνέντευξή του στην επίσημη εφημερίδα Ροσιίσκαγια Γκαζέτα.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει μ' αυτή την τάση για επιδείνωση των σχέσεών μας», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι «η Συμμαχία συνεχίζει την πολιτική 'περιχαράκωσης' της Ρωσίας παρά το γεγονός ότι κάνει παράλληλα εκκλήσεις για πολιτικό διάλογο».

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει θέση και να εκπληρώσει τα καθήκοντά της σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει στη Συρία η Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ.

Η τουρκική διπλωματία σημειώνει ότι, σε βομβαρδισμό από ρωσικά μαχητικά σε νοσοκομείο και ισλαμικό τέμενος στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία ελέγχεται από τη συριακή αντιπολίτευση, την Τρίτη, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.
 elzoni.gr
1/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin