Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Merkel: Ο δρόμος προς την εξαίρεση από τη βίζα περνάει από 72 σημεία

Η εξαίρεση από τη θεώρηση διαβατηρίου για τους Τούρκους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, ένας από τους όρους-κλειδιά που έθετε η Άγκυρα για να εφαρμόσει τη συμφωνία την οποία έχει συνάψει με την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, είναι απίθανο να εφαρμοστεί μέσα στην προθεσμία που είχε οριστεί, δηλαδή την 1η Ιουλίου, προέβλεψε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

"Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, διότι (...) ως την 1η Ιουλίου μερικά πράγματα δεν προβλέπεται να έχουν τεθεί σε εφαρμογή, όπως η εξαίρεση (των Τούρκων) από τη βίζα, καθώς οι όροι δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί", είπε η Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής.

Ο όρος για την κατάργηση των θεωρήσεων διαβατηρίων τέθηκε υπό αμφισβήτηση όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την άρνησή του να συναινέσει στη χαλάρωση της τουρκικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, η οποία θεωρείται πως δεν συμμορφώνεται προς το κοινοτικό δίκαιο. Η τροποποίηση της τουρκικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας ήταν ένας από τους 72 όρους που είχαν θέσει οι Βρυξέλλες.
-

Merkel: Turkey must meet all terms for visa-free travel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin