Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Davutoglu: Aνάπτυξη Xερσαίων δυνάμεων στη Συρία αν είναι Aναγκαίο

Η Τουρκία, περιοχές της οποίας στα σύνορα με τη Συρία υφίστανται επιθέσεις με ρουκέτες οι οποίες αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στη συριακή επικράτεια "εάν είναι αναγκαίο" σε "αυτοάμυνα", δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε μια συνέντευξή του που μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα του Κατάρ.

"Εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, θα στείλουμε χερσαίες δυνάμεις. Είμαστε έτοιμη να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αμυνθούμε, στο εσωτερικό της Τουρκίας όπως και στο εξωτερικό", ανέφερε ο Νταβούτογλου στη συνέντευξή του στο αλ Τζαζίρα.

Η τουρκική πόλη Κιλίς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, πλήττεται σχεδόν καθημερινά από ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύονται, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, από περιοχές που κατέχει το ΙΚ στη συριακή επικράτεια. Τα πυρά αυτά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin