Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μ.Τσαβούσογλου: “Η Τουρκία δεν θα προβεί σε υποχωρήσεις”

"Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αλλαγή της νομοθεσίας κατά της τρομοκρατίας, που τίθεται ως όρος για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, ως υποστήριξη της τρομοκρατίας".

 Στη δήλωση αυτή προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και αναμετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι "η Τουρκία δεν θα δεχθεί πιέσεις και δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε υποχωρήσεις".

« Η απλούστευση του καθεστώτος των θεωρήσεων είναι φυσικό δικαίωμα των Τούρκων πολιτών. Αυτό δεν είναι υποτιμητικό. Στους πολίτες ορισμένων χωρών υποψηφίων μελών, τους είχε δοθεί αυτό το δικαίωμα προτού ακόμη αρχίσουν οι ενταξιακές τους διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, απορρίπτοντας τα όσα δήλωσαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η Άγκυρα απειλεί την Ε.Ε., προστίθεται.

«Όχι, εμείς δεν απειλούμε. Μιλάμε απλά εντίμως και λέμε την αλήθεια. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε. Αυτό που συζητάτε τώρα, είναι μια στοιχειώδης απλούστευση του καθεστώτος της βίζας, και όχι η υποψηφιότητα για μέλος της Ε.Ε. Ο καθένας πρέπει να είναι επιφυλακτικός με τις δεδομένες υποσχέσεις», τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου....
 [greece-russia2016.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin