Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Κομισιόν: Με «συμπληρωμένο μνημόνιο» -και όχι «συμπληρωματικό»- κλείνει η αξιολόγηση

Ανακοίνωση για τη συμφωνία στο Eurogroup εξέδωσε η Κομισιόν η οποία κάνει μια πρώτη αποτίμηση αλλά επισημαίνει ότι πρέπει να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη δόση της... δόσης.

«Με την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν και την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών, η εκταμίευση της πρώτης δόσης (7,5 δισ. ευρώ) θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο» αναφέρει η Κομισιόν.

Ωστόσο, το σημείο που προκαλεί εντύπωση είναι εκείνο που αναφέρει ότι: «Με ένα "supplemental Memorandum of Understanding", το οποίο πρόκειται να εγκριθεί σύντομα από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΜΣ, θα συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος».

Γι' αυτό ακριβώς το σημείο, αν πρόκειται δηλαδή για «συμπληρωματικό» μνημόνιο ή όχι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα φρόντισε να δώσει διευκρινίσεις, «προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως», διευκρινίζοντας ότι η φράση «με ένα συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» αντικαθίσταται με την ορθή, που είναι «με ένα συμπληρωμένο μνημόνιο συμφωνίας» (σ.σ. supplemental Memorandum of Understanding αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο της Επιτροπής όπως και στο ανάλογο του Eurogroup)...
  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin