Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Καταρρέει η εκεχειρία στη Συρία - Νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη

Επαναλαμβάνονται σήμερα στη Γενεύη οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία, την ώρα που επί του πεδίου η εκεχειρία κινδυνεύει να καταρρεύσει και το καθεστώς οργανώνει βουλευτικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχει.

Αυτός ο νέος κύκλος ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων, που αναμένεται να διαρκέσει ένα δεκαήμερο, πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες έπειτα από έναν πρώτο κύκλο συνομιλιών στον οποίο δεν σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος.

"Η προσεχής φάση των διαπραγματεύσεων της Γενεύης είναι καθοριστική, καθώς θα επικεντρωθεί στο θέμα της πολιτικής μετάβασης, της διακυβέρνησης και των συνταγματικών" αρχών, προειδοποίησε τη Δευτέρα τη Δαμασκό ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

Το χάσμα παραμένει τεράστιο μεταξύ του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης όσον αφορά το θέμα της πολιτικής μετάβασης: η αντιπολίτευση ζητεί τη συγκρότηση ενός εκτελεστικού οργάνου που θα έχει όλες τις εξουσίες, αλλά από το οποίο θα εξαιρείται ο Ασαντ. Το καθεστώς ζητεί διευρυμένη κυβέρνηση στα μέλη της αντιπολίτευσης η οποία να τελεί υπό την προεδρία του 'Ασαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin