Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Η Τουρκία συμφώνησε στην επαναπροώθηση μη Σύρων οικονομικών μεταναστών

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δεχθεί την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών, κάτι που θα αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο προσχέδιο της συμφωνίας, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, η Τουρκία αρνείται να δεχθεί την επαναπροώθηση προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Financial Times γράφει ότι η Άγκυρα είναι κοντά στην αποδοχή συμφωνίας που θα προβλέπει ότι όλοι οι μη Σύροι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

Οι Financial Times συνεχίζουν:

Μετά από εβδομάδες διπλωματικών πιέσεων από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, έστειλε σήμα σε κεκλεισμένων των θυρών διαπραγματεύσεις την Πέμπτη ότι η Άγκυρα θα αποδεχθεί τις επαναπροωθήσεις μη Σύρων και θα κλιμακώσει τις δράσεις κατά των διακινητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin