Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

95 εκατομμύρια ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες από την Κομισιόν

Τα πρώτα προγράμματα, τα οποία έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της διευθέτησης για την υποστήριξη των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν, διαθέτοντας 55 και 40 εκ. ευρώ για τη δημιουργία σχολικών εγκαταστάσεων για τα παιδιά των Σύρων και ένα επισιτιστικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ερυθράς Ημισελήνου.

Το πρόγραμμα ανακοίνωσε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα την Τουρκία, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης σε στρατόπεδα φιλοξενίας προσφύγων στα νοτιοανατολικά και τις επαρχίες Γκαζυαντέ και Καχραμάν Μαράς, όπου είχε και συνάντηση με εκπροσώπους χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ σχολείου.

Ο Επίτροπος δήλωσε σχετικά: “Τα παιδιά των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία πρέπει να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην επίσημη παιδεία, ώστε να μπορούν να ελπίζουν ότι θα χτίσουν μία κανονική ζωή στο μέλλον. Η εκπαίδευση είναι απόλυτη προτεραιότητα και ανθρώπινη υποχρέωση για όλους μας.

Η νέα χρηματοδότηση με 55 εκ. που ανακοινώθηκε σήμερα θα βοηθήσει να κλείσουν υφιστάμενα κενά και να πάνε 110.000 παιδιά από τη Συρία πλέον των 200.000 που ήδη χρηματοδοτεί η ΕΕ σε σχολεία. Αυτό έρχεται σε υποβοήθηση των αξιέπαινων προσπαθειών που καταβάλλουν οι τουρκικές αρχές για να παρέχουν εκπαίδευση στους πρόσφυγες”.

Το παγκόσμιο επισιτιστικό πρόγραμμα είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Κομισιόν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και τις γύρω χώρες. Παρομοίως, ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια Χρήστος Στυλιανίδης σχολιάζοντας τις εξελίξεις τόνισε ότι: “ Η ΕΕ παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία από την αρχή της κρίσης και το νέο πρόγραμμα μας επιτρέπει να παρέχουμε περισσότερη και καλύτερη βοήθεια. Τα 40 εκ. ανθρωπιστικής βοήθειας στο παγκόσμιο επισιτιστικό πρόγραμμα θα βοηθήσει στην παροχή τροφίμων σε 735.000 Σύρους πρόσφυγες”.
 [ kathimerini.com.cy]
4/3/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin