Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Απειλές Τουρκίας εναντίον ΗΠΑ για κλείσιμο Iντζιρλίκ

Τη βάση Ιντζιρλίκ στα Άδανα της Τουρκίας απειλεί να κλείσει για τα αμερικανικά αεροσκάφη η Άγκυρα. Παράλληλα, ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Σερέλ Μαλκότς κατηγόρησε τις ΗΠΑ  ότι είναι στο πλευρό των τρομοκρατών.


Ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου είπε οτι τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν εναντίον των ΗΠΑ οι οποίες δεν βλέπουν το PYD/YPG ως τρομοκρατική οργάνωση ενδεχομένως να είναι κλείσιμο της βάσης Ίντσιρλικ για τα αμερικανικά αεροσκάφη. "Λαμβάνονται μέτρα εναντίον εκείνων οι οποίοι ενώ θα έπρεπε να είναι φίλοι συμπεριφέρονται ως εχθροί. Όχι μόνο εναντίον των ΗΠΑ, λαμβάνονται μέτρα, αλλά εναντίον όποιων δρουν εναντίον της Τουρκίας. Αυτό δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στη βάση Ιντζιρλίκ, είπε ο σύμβουλός του Τούρκου πρόεδρου. Πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει πολλές επιλογές. Οι ΗΠΑ, είπε, κινούνται εναντίον της Τουρκίας μαζί με τη Ρωσία. Υπάρχει εξήγηση γι αυτό; Η Τουρκία έχει δίκιο και θα εξηγήσει το δίκιο της σε όλο τον κόσμο", ανέφερε ο Σερέλ Μαλκότς.

Ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκεται στο πλευρό της τρομοκρατίας. "Είναι στο ίδιο κρεβάτι μαζί με τους σκορπιούς και τα φίδια. Να δούμε πως θα βγει από εκείνο το κρεβάτι", ανέφερε ο Σερέλ Μαλκότς. Είπε επίσης πως όσο και να τα βρουν ΗΠΑ και Ρωσία μεταξύ τους σε αυτή την περιοχή δεν θα μείνει ούτε η μια ούτε η άλλη για πολύ.
Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης
Ανταπόκριση: Άννα Ανδρέου/Κωσταντινούπολη
  riknews.com.cy
 19/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin