Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Κάμερον: Η συμφωνία αποτρέπει το ενδεχόμενο Brexit

Επαρκή χαρακτηρισε ο Ντέιβιντ Κάμερον τη συμφωνία των Βρυξελλών που αποτρέπει το ενδεχόμενο Brexit και επιτρέπει όπως τόνισε την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προανήγγειλε ότι ο ίδιος θα προτείνει στο βρετανικό λαό, ενόψει του δημοψηφίσματος, να πεί ναί στην παραμονή της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα ενημερώσει σήμερα το πρωί το υπουργικό του συμβούλιο για τη συμφωνία. Τη Δευτέρα θα προβεί σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων με την οποία θα αρχίσει και επισήμως η εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος.

Επικρατέστερη ημερομηνία για το δημοψήφισμα περί της παραμονής ή της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαική Ένωση θεωρείται η 23η Ιουνίου.

Τι προβλέπει η συμφωνία;

Η συμφωνία δίνει μεταξύ άλλων στο Λονδίνο το δικαίωμα να εφαρμόσει για χρονική διάρκεια επτά ετών το λεγόμενο φρένο έκτακτης ανάγκης στην παροχή επιδομάτων πρόνοιας σε Ευρωπαίους πολίτες που εργάζονται στη Βρετανία, μέχρι να συμπληρώσουν τέσσερα χρόνια ασφαλιστικών εισφορών.

Προβλέπει ότι το μειωμένο επίδομα τέκνων για μετανάστες των οποίων τα παιδιά δε ζουν στη Βρετανία να ισχύσει αρχικά μόνο για τους νέους μετανάστες, αλλά από το 2020 θα αφορά και όσους ζουν ήδη στη Βρετανία.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός υπέδειξε το δικαίωμα που αποκτά το Λονδίνο να ενεργοποιήσει μονομερώς ειδικές προστασίες για τις επιχειρήσεις στο χρηματοπιστωτικό κέντρο του Σίτυ, στο πλαίσιο εγγυήσεων για την αποφυγή διακρίσεων σε βάρος χωρών-μελών που δεν έχουν υιοθετήσει το ευρώ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον στάθηκε ιδιαίτερα στην εξασφάλιση της ρητής αναφοράς που θα συμπεριληφθεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες ότι η αρχή της όλο και πιο στενής ένωσης δεν αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο...
  riknews.com.cy
20/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin