Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αβραμόπουλος: Δεν μπορεί τη στιγμή που ένας ευρωπαϊκός λαός αγωνίζεται κάποιοι άλλοι να υψώνουν φράκτες

«Δεν μπορεί τη στιγμή που ένας ευρωπαϊκός λαός αγωνίζεται για να στήσει δομές καταγραφής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, κάποιοι άλλοι να υψώνουν φράκτες» ανέφερε ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε πως λύση είναι η οργανωμένη και κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων, η συντονισμένη μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων που έχουν συμφωνηθεί να μοιραστούν σε χώρες της Ένωσης, η εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας και η εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών ενσωμάτωσης, που θα χτυπήσουν στην ρίζα τους την ριζοζοσπαστικοποίηση και το μίσος.

Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι την ώρα που η Ευρώπη ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το ζήτημα του προσφυγικού "οι πρώτες αντιδράσεις από λαϊκιστικές, εθνικιστικές και ξενοφοβικές κινήσεις, άρχισαν τα πρώτα φαινόμενα αμφισβήτησης των θεμελιωδών αρχών της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας" αρχές που, όπως επεσήμανε, δεν είναι μόνο ηθικές αλλά και νομικές

. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως "αυτή δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και δεν είναι η Ευρώπη που η δικιά μας γενιά θα κληροδοτήσει στις επόμενες" ενώ επεσήμανε πως δοκιμάζεται η παγκόσμια μεταπολεμική αρχιτεκτονική αλλά και το αξιακό σύστημα, πάνω στο οποίο θεμελιώθηκε το όραμα και η ιδέα της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin