Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Κυρώσεις για τις χώρες της ΕΕ που δεν συνεργάζονται για το προσφυγικό

«Οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες πρέπει να λάβουν λιγότερα χρήματα εάν δεν θελήσουν να υποδεχτούν πρόσφυγες», δηλώνει σε συνέντευξή του στη φλαμανδική εφημερίδα De Standaard o Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι οι χώρες που δεν συνεργάζονται στο προσφυγικό αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να υποστούν κυρώσεις, υπό την μορφή της λήψης λιγότερων κονδυλίων. «Η καθεμιά από τις 28 χώρες έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης. Αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου. Στις 7 Μαρτίου πρόκειται να γίνει μια ακόμη σύνοδος κορυφής. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να δοθεί η απάντηση που απαιτείται από τις περιστάσεις. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε», τονίζει ο Σ. Μισέλ.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, ο Βέλγος πρωθυπουργός επισημαίνει ότι οι χώρες της ΕΕ δεν πρέπει να είναι αφελείς και εφόσον είναι έτοιμες να διαθέσουν στην Άγκυρα 3 δισ. ευρώ, τότε κι αυτή πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Είμαι λίγο πιο αισιόδοξος. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι μια αποτυχία. Το νομοσχέδιο περί παροχής πρόσβασης των Σύρων προσφύγων στην αγορά εργασίας βρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Οι Τούρκοι καταβάλλουν προσπάθειες στον αγώνα εναντίον των δουλεμπόρων και ενισχύουν τους συνοριακούς ελέγχους. Και δεν έχουμε ακόμα καταβάλλει το ποσό των 3 δισ. ευρώ», τονίζει ο Σ. Μισέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin