Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Υπέρ μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων η Ιταλία

Η κυβέρνηση της Ιταλίας επιθυμεί να τροποποιηθούν οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί μια ένωση δύο ταχυτήτων, με έναν πρώτο κύκλο χωρών που κινούνται προς στενότερη ολοκλήρωση, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Σάντρο Γκότζι.

Για τον Γκότζι, "θα υπάρχει ένας μεγαλύτερος κύκλος ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες" της ΕΕ και "θα βασίζεται στην ενιαία αγορά" και στις θεμελιώδεις ελευθερίες, περιλαμβανομένης της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων που προβλέπει η συμφωνία Σένγκεν, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Repubblica.

"Ένας δεύτερος κύκλος, πιο περιορισμένος, η καρδιά της Ένωσης, θα αποτελείται από μια ανανεωμένη και βαθύτερη ευρωζώνη", συνέχισε ο Σάντρο Γκότζι, επιμένοντας στην ανάγκη να υπάρχει "ένας υπουργός Οικονομικών της ΕΕ", ο οποίος θα αναδεικνύεται μέσω ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και μια "αληθινή οικονομική ένωση με τη δική της κοινωνική πολιτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin