Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμιος συναγερμός για νέα μεγάλη οικονομική κρίση

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία καθώς όλο και περισσότερες γίνονται οι ενδείξεις σοβαρής επιβράδυνσης, κυρίως λόγω της Κίνας. Οι επενδυτές και αναλυτές ανησυχούν ότι μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο κρίσης με πολύ σοβαρές συνέπειες για όλες τις οικονομίες του πλανήτη.

Τα προβλήματα στην κινεζική οικονομία που συνδέονται και με την αμερικανική (καθώς η Κίνα έχει αγοράσει αμερικανικό χρέος), η δραματική υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και οι γεωπολιτικές εντάσεις σε διάφορα σημεία της γης, προκαλούν παγκόσμια ανησυχία. Κάποιοι δε διστάζουν να πουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ επικίνδυνες αναταράξεις οι οποίες αγγίζουν όλες τις μεγάλες οικονομίες.

Οι προειδοποιήσεις του γκουρού των αγορών, Τζ. Σόρος για ενδείξεις μεγάλης οικονομικής κρίσης όπως αυτή του 2008, βουλιάζει τα χρηματιστήρια προκαλώντας ταραχή σε όλο τον πλανήτη.

Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές διακόπηκαν για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα στην Κίνα 30 λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών όταν οι τιμές των μετοχών κατρακύλισαν κατά περισσότερο από 7% προκαλώντας την αυτόματη διακοπή των συναλλαγών.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα επιτάχυνε την υποτίμηση του γιουάν στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2011, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των κινεζικών εξαγωγών απέναντι στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση της δραστηριότητας της κινεζικής οικονομίας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin