Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Καταλονία: Ο νέος υποψήφιος πρόεδρος καλεί σε ανεξαρτητοποίηση από την Ισπανία

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλς Πουιγκντεμόντ δήλωσε σήμερα ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου ότι η Καταλονία πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία.

"Πρέπει να αρχίσουμε τη διαδικασία για να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος στην Καταλονία, ώστε οι αποφάσεις του καταλανικού κοινοβουλίου να είναι κυρίαρχες", δήλωσε υπό τις επευφημίες των βουλευτών, λίγες ώρες πριν το καταλανικό κοινοβούλιο τον εκλέξει επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης και αντικαταστάτη του Αρτούρ Μας, ο οποίος απέσυρε χθες τη υποψηφιότητά του για την προεδρία ώστε να αποφευχθούν νέες εκλογές, που θα έθεταν σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εξασφάλισαν οι αυτονομιστές στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η παραίτησή του επέτρεψε τον σχηματισμό μίας καταλανικής κυβέρνησης, όπου συμμετέχουν παρατάξεις που εκκινούν από τους φιλελεύθερους συντηρητικούς και φθάνουν μέχρι την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Στόχος της, η κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας εντός 18 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin