Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Βρετανικό «μπλόκο» σε λογαριασμούς Τούρκων διπλωματών

Βρετανικό Δικαστήριο με απόφασή του μπλοκάρει λογαριασμούς τουρκικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των Τούρκων διπλωματών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από προσφυγές Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας για τις περιουσίες τους.
 
 Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Άγκυρα η οποία κάνει λόγο για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες προς άρση της δικαστικής απόφασης, ενώ την περασμένη εβδομάδα κάλεσε και τον Βρετανό πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις.

Όπως αναφέρεται επτά Ελληνοκύπριοι κατέθεσαν αίτηση σε βρετανικό Δικαστήριο κατά της ιδιοκτησίας της Τουρκίας, ζητώντας την εφαρμογή των αποφάσεων Δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας έπειτα από προσφυγές τους κατά της Τουρκίας για τις περιουσίες τους συα κατεχόμενα.

Τοπικό βρετανικό Δικαστήριο με απόφασή του μπλόκαρε ορισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των διπλωματών της τουρκικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, δήλωσε σήμερα, ότι η τουρκική κυβέρνηση κατέστησε σαφές προς τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πως η απόφαση του Δικαστηρίου είναι αντίθετη με τη Σύμβαση της Βιέννης και παρεμποδίζει το έργο των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Τουρκίας στη Βρετανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin