Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΠΓΔΜ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών του Απριλίου

«Θολό» παραμένει το πολιτικό τοπίο στην ΠΓΔΜ και το ενδεχόμενο αναβολής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Απριλίου προβάλλει πιθανό, καθώς η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ φέρεται να θεωρεί ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις για αδιάβλητες εκλογές.

Σε περίπτωση που οι εκλογές αναβληθούν, τότε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι δεν πρόκειται να παραιτηθεί τις επόμενες ημέρες, ούτε θα σχηματιστεί στις 15 Ιανουαρίου υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Το όλο σκηνικό ίσως να ξεκαθαρίσει προς τα τέλη της εβδομάδας, όταν τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, με τη μεσολάβηση του οποίου επετεύχθη τον Ιούλιο του 2015 μία συμφωνία για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ.

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων από τις 15 Ιουλίου 2015, εκατό ημέρες πριν από τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου 2016 θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στις 24 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin