Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τελευταία ομιλία Ομπάμα για την Κατάσταση του Έθνους

Στις 21:00 το βράδυ τοπική ώρα (ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ο Μπαράκ Ομπάμα εκφωνεί την τελευταία του Ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, της κυβέρνησης και του Ανώτατου Δικαστηρίου.


Ο Ομπάμα θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές του για την τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο, ενώ θα επιχειρήσει να κάνει έναν θετικό απολογισμό για την θητεία του.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Μπαράκ Ομπάμα, όπως επισημαίνεται από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είναι να επιτύχει τη συναίνεση σχετικά με τo Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP), να επιβάλει αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, αλλά και να κλείσει τις φυλακές του Γκουαντάναμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος θέλει το μήνυμά του στην τελευταία του ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους να είναι πιο αισιόδοξο από την εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για το χρίσμα για την προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin