Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Στην Ελλάδα τα λείψανα 6 αγνοουμένων

Τα λείψανα έξι Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο θα παραλάβει τη Δευτέρα σε ειδική τελετή στη Λευκωσία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος φτάνει την Κυριακή στο νησί.

Τα λείψανα, που ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA, θα μεταφερθούν στην Αθήνα την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, στο οποίο θα επιβαίνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, και ο Α΄ Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης.

Κατά την άφιξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει πομπή προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκεί, τα λείψανα των έξι στρατιωτικών θα υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός 'Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι συλλόγων συγγενών πεσόντων, αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.

Οι συγγενείς των πεσόντων, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων συγγενών πεσόντων-αγνοουμένων κυπριακής τραγωδίας, έχουν προσκληθεί και στην τελετή που θα γίνει κατά την παραλαβή των λειψάνων την Τρίτη στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin