Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Παραιτείται πριν το Brexit ο πρέσβης της Βρετανίας στην ΕΕ

Την παραίτηση του υπέβαλε ο σερ Ιβάν Ρότζερς, ο Βρετανός διπλωμάτης στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις Finacial Times, ο βρετανός πρέσβης δεν έχει εξηγήσει τους λόγους της παραίτησης του, η οποία υποβάλλεται μερικούς μήνες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit.


Η απόφαση του αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας και να έχει ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση της διαδικασίας.

Ο Ιβάν Ρότζερς είχε διοριστεί ως μόνιμος αντιπρόσωπος το 2013 από τον τέως Πρωθυπουργό της Βρετανίας David Cameron.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η αποχώρησή του συνδέεται με την επιδείνωση των σχέσεών του με ορισμένα μέλη της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση του Brexit. Τον περασμένο μήνα ο Ρότζερς βρέθηκε στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης αφού διέρρευσαν στον Τύπο οι δηλώσεις που έκανε τον Οκτώβριο ενώπιον Βρετανών υπουργών.

Φέρεται να τους εξήγησε τότε ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ θεωρούν πως μια νέα εμπορική συμφωνία που θα διέπει τις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου δεν πρόκειται να υπογραφεί πριν από τις αρχές ή ακόμη και τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ο Ρότζερς φέρεται επίσης να είπε ότι αυτή η μελλοντική συμφωνία μπορεί να απορριφθεί τελικά από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin