Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Οι πρώην πρωθυπουργοί Μέιτζορ και Μπλερ δεν αποκλείουν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ θεωρεί "απολύτως αξιόπιστη" την ιδέα περί διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ η οποία θα μπορούσε μάλιστα να αποφευχθεί, σύμφωνα με τον διάδοχό του στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Τόνι Μπλερ, "αν ο λαός το αποφασίσει".


Σε δύο χωριστές παρεμβάσεις τους, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι είχαν διεξαγάγει εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, εκτιμούν πως η διαδικασία εξόδου εξακολουθεί να είναι αναστρέψιμη, ενώ η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι σκοπεύει να αρχίσει αυτή τη διαδικασία έως τα τέλη Μαρτίου 2017.

Αρνούμενος "την τυραννία της πλειοψηφίας", ο συντηρητικός Τζον Μέιτζορ δήλωσε χθες Πέμπτη στη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου πως είναι "απολύτως αξιόπιστη" η ιδέα να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τους όρους της συμφωνίας που η χώρα έχει διαπραγματευθεί με την ΕΕ, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

"Ακούω να λένε πως το 48% που ψήφισε υπέρ της παραμονής" στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου "δεν πρέπει να έχει λόγο για ό,τι συμβεί. Είναι δύσκολο να δεχτώ κάτι τέτοιο", υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός της συντηρητικής βρετανικής κυβέρνησης (1990-1997), ο οποίος πρόσθεσε πάντως ότι σέβεται την ψήφο των Βρετανών.

Ο Εργατικός διάδοχός του, ο Τόνι Μπλερ, εκτιμά από την πλευρά του πως "είναι ακόμη δυνατό να σταματήσουμε το Brexit, αν το αποφασίσει ο βρετανικός λαός, αφού είδαμε τι σημαίνει πραγματικά". "Δεν λέω πως θα σταματήσει, αλλά πως αυτό είναι δυνατόν", δήλωσε ο Μπλερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες από το περιοδικό New Statesman.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
25/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin