Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πορτογαλία προς Κομισιόν: Κυρώσεις θα φέρουν κύμα ευρωσκεπτικισμού

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα προειδοποιεί με επιστολή του προς την Κομισιόν ότι εάν οι Βρυξέλλες επιβάλουν κυρώσεις κατά της Λισαβόνας εξαιτίας των δημοσιονομικών παρεκκλίσεων, είναι πιθανόν να υπάρξει κύμα ευρωσκεπτικισμού στη χώρα.

«Οι κυρώσεις δεν θα γίνουν κατανοητές από τον πορτογαλικό λαό που πέρασε μία σοβαρή οικονομική ύφεση και επιβαρύνθηκε με μέτρα λιτότητας και θα υπάρξει κίνδυνος να αναπτυχθούν αντιευρωπαϊκά αισθήματα» αναφέρει στην επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ημερομηνία της 4ης Ιουλίου.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι επιπτώσεις του στην Ευρωπαϊκή Ένωση» θα πρέπει να παρακινήσουν την επιτροπή να αποτιμήσει τις συνέπειες της εφαρμογής κυρώσεων σε πολιτικό επίπεδο», σημειώνει ο Αντόνιο Κόστα.

Τόσο η Πορτογαλία, όσο και η Ισπανία τελούν υπό την απειλή κυρώσεων για τα υπερβάλλοντα δημοσιονομικά τους ελλείμματα του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin