Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Λαγκάρντ: Διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη και όχι μέσω απειλών

Σε έντονο ύφος ήταν η απαντητική επιστολή που απέστειλε χθες βράδυ στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Απαντώντας στα ζητήματα που της έθεσε μετά τη διαρροή συνομιλίας αξιωματούχων του Ταμείου που ασχολούνται με το ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει ότι το Ταμείο διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και όχι μέσω απειλών και διαρροών.

Η Κριστίν Λαγκάρντ εμμένει στις βασικές θέσεις του Ταμείου ότι δηλαδή υπάρχει ακόμα σημαντική απόσταση να διανυθεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ώστε να υπάρξει ουσιώδες πρόγραμμα. Το Ταμείο, προσθέτει, θα υποστηρίξει ένα πρόγραμμα μόνο αν είναι αξιόπιστο και βασισμένο σε ρεαλιστικές υποθέσεις προκειμένου η Ελλάδα να μπει σε δρόμο δυναμικής ανάπτυξης αποκαθιστώντας σταδιακά τη βιωσιμότητα του χρέους.

Αν αυτό δεν συμβεί, επισημαίνει η κυρία Λαγκάρντ, το αποτέλεσμα θα είναι η Ελλάδα να χρειαστεί και νέα μέτρα. Αναφέρει ωστόσο ότι κατόπιν σκέψης αποφάσισε να επιτρέψει στην ομάδα του Ταμείου να μεταβεί στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συνομιλίες. To Σάββατο, μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία, εξέφραζε τον προβληματισμό του.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις. Ζητούσε επίσης να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin